Standardsida

Glädjen har varit stor här hemma i slaget under vinter, efter avslutad säsong har härstammningen på kvarvarande ungar gåtts igenom, som tidigare år var flera av ungarna från just det paret, den lite mindre hammrade honan som var lugn och en mycket god hona till sina ungarna och pappan en snygging i sin grå fjäder, sju ungar kvar av åtta från 2017, känndes riktigt kul när det sen visar sig vara både bästa unge och flera topp placeringar på flertalet.

Bestämde som mål i år att försöka få så många ungar som möjligt från just detta par, det visar sig senare även ligga bakom flera av mina bästa ungar från tidigare år, tänker då, här skall avlas.

Ett annat par som utmärkt sig med flera ungar i prislistorna och även som äldre, finns med i mina planer för ett ökat antal ungar även från detta par.

Parningen för året är för min del gjord och har gått gör bra fin form på alla duvor och gått fint med hop parningarna som planerat, äggen har kommit klockrent även om det just då blev rejält kallt.

Fick också förmånen att delge mitt arbete med just ungarna på Mölndalsklubbens trivellördag 18/2, fick skryta lite med just mitt fina guldpar.

Döden Lurar om natten!! eller när vet jag inte, var ute hos duvorna tidigt i går kväll då familjen skulle titta på Mello, sen blev det sovmorgon på Söndagen, var ute hos duvorna mitt på dagen och tyckte redan utanför att dom lät anorlunda, ingen vacker syn, som om stormen dragit runt i slaget, griten utspridd, döda duvor och en massa fjädrar överallt, trodde först att alla var döda men dom sitter vettskrämda och intryckta uppe vid taket på en bräda, även inne i övre redena satt flera duvor tillsammans med döda i redena.

Tänkte med en gång på just guldparet, men hittade ingen av dom, fick metodiskt kolla igenom och stänga in dom i sina reden för att få koll på läget.

Hona DAN 030 2011 0397 är död, ligger på golvet nedanför redet med halvt uppsliten hals, kändes som  hela avelsarbetet gått åt helsicke, men det fanns ju lite tröst i mitt andra bra par tänkte jag snabbt, både den hannen och honan var även dom bland offren, för vad vet jag inte, har letat men endast funnit ett avgnagt hål i ventilations nätet men blod på utsidan, så där fanns i alla fall hur det kommit in och ut, men vad hjälper det nu.

Vettskrämda sitter resterande avelsduvor nu i sina reden för att lugna ner sig, har även spikat upp nytt kraftigt nät på utsidan, så den vägen blir det inga nya besök.

Känns just nu jäkligt tungt, men det är ju ett tag kvar till vi tävlar, så nu får ungar från andra par lite extra av min uppmärksamhet på just det där.

Vid tangentbordet

0703 Ulf Jönson