Dom senaste Vinnarna

Här ser vi Amir med segerduva i handen som blir nästa generation i slaget, även nästa "duvgubbe" i dottern finns med och beundrar pappas fina duva.

Vinnaren Ungar 30/8 Laholm Amir Keran.

Säsongens sista tävlingshelg, blev en prövning för många av oss som deltog. Ungduvetävlingen blev en typisk ”blås hem” tävling första duvan segrar på över 1450met/min, ner till 26:e plats  på 1402 met/min.431 ungar blev uppsläppta kl 8oo, 4 medlemmar i Gamlestadens Bk (alla nybörjare) ”knep” dom 8 första placeringarna. Efter dom kommer slagen nere på Onsalahalvön,än en gång kan vi konstatera att ungar är ungar med den charm det innebär. ” E dom goa eller”. Ett 20:e tal medlemmar kom att placera sig bland dom 100 första ungarna i prislistan,en skaplig spridning i blåsten. En del blev väldigt besvikna att tävlingen kortades ned till 150 km, istället för det beslutade 300 km, men dom som var uppdaterade över rådande världssituation för en 4-6 timmars ungduvetävling förstod nog till viss del flygledningens beslut. Då med hänsyn tagen till ungarnas fjädersituation i slutet av augusti månad, och med fokus på den försiktighetsprincip som är tagen av tävlingsledningen gällande all flygning med brevduvor. Men det är klart att med facit i hand kan man hävda det mesta. Jylland såg inte grann ut under lördagen, och sedan såg vi ju både i rapport och aktuellt vad som hände med Malmös dagvattensystem. Ånyo fick redaktören ta Burmabacken i början på veckan och gratulera en som tydligen är på G med sina duvor, nämligen Amir Keran Gamlestadens Bk. Han har ” änna” blivit en riktig kändis här i Kortedala_- Bergsjön. Åter igen ser vi hur nybörjarna börjar ”ta plats” för att sätta etablissemanget på plats i förbundet, så här väntar ett spännande år 2015. Snyggt jobbat Amir, ett stort varmt grattis från redaktionen. Till sist vill redaktionen i VBF tacka för det bemötande som åtnjutits oss under tävlingssäsongen. Och ber att få återkomma i höst när olika mästare och essduvor skall dokumenteras över det gångna tävlingsåret. 

9610 Sven Hägg 

PS Jag säger tack för mig så länge, vi hörs av längre fram i höst och vinter.

Visst verkar han stolt, grattis.
Amirs första duva in av fyra.

Vinnaren Ungar 23/8 Landskrona Amir Keran.

Under hela flygsäsongen 2014, har en kontakt mellan redaktören och vår chaufför Dan Sten upprätthållits som ett led i att få lite av en lägesbeskrivning på plats när våra duvor har gått i luften. För att kunna delge våra läsare om vad som hänt och hände. Men helt naturligt för Dan att få en rapport från slaget i Kortedala om hastighet, antal duvor, om dom kom en , och en eller om det rengna ner duvor. Denna helg fick Dan vänta på att bli uppringd, ty denna helg var det inte roligt med brevduvor. För att inte framstå som en ”dysterkvist” så saknas det en hel del ungar i redaktörens slag. Kan ni tänka er att det finns klubbkollegor som uppmanar en att gå på kurs i ABF om hur man avlar ungar! Nu i höst. Tror ni inte att redaktören fick ånyo ta Burmabacken ner för att intervjua helgens segrare. Denne Amir Keran Gamlestadens Bk. På 1093met/min går 4 ungar över hans taurisplatta i lördags klockan 11.10. 1845- 1812-1817 och 1869. Av 685 ungar får han in 7st bland dom 21 första i prislistan. Ett tecken på att nu går det riktigt bra. Elva minuter före närmaste granne,och 1timma och aderton minuter före självaste redaktören! Så jag tar Burmabacken ner för att ställa han till svars inför denna utskåpnig man blev utsatt för! Hallå Amir,hur är läget denna soliga onsdagskväll? Alldeles utmärkt men det är klart, det kunde varit en aning bättre med tanke på ungduveflocken, av mina 60 ungar som jag gick till start med har jag inför sista flygningen nu på lördag 39 kvar, lite väl mycke svinn, välkommen in i gänget tänker redaktören, vart tar dom vägen? Som tidigare här är omnämnt har Amir 10 avelspar som helt är baserat på Stig Andersson Mölndals Bk, samt Gösta Johanssons Willeqet duvor. Planerna för 2015 är att gå på jakt efter dom stora ”boysen” i förbundet med 24 änkehanar med respektive 24 honor,då med det totala änkesystemet. Att under vintern hålla ett 70-80 duvor. Och i höst och vinter umgås med medlemmarna i Sveriges Domarklubb,där man ständigt blir uppdaterad vad som gäller om man vill ha någon form av framgång, en ambition god som något. Jag tackar Amir för en trevlig stund där duvor diskuterades tills solen gick ner.

9610 Sven Hägg