Här presenteras sträckvinnaren

Vinnaren 8/6

Trelleborg 1.

0901 Lasse Börjesson håller i sin hand vinnarduvan på Trelleborg 1, glad över vinsten och vilken duva det var.

Här besöker vi ett slag som 2010 hade 9 första pris i vårt distrikt,så ett gott blod förnekarSig aldrig. Helgens seger tog honan 99-12-782,med en helsyster som nummer 2 .Dessa duvor som denna helg slog till faktiskt på bägge Trelleborgs flygnigarna,Ligger under en far 09-09-422 som ligger direkt på  DON LEO en Van Loon.På moder sidan hittar vi Eijerkamps Van Loon. Som är kusin med honornas farfar,Om vindarna står Lasse Beee vid,så lär vi få hälsa på fler gånger.

 

Så här bor Lasses duvor, ett slag som lasse själv är mycket nöjd med och där många pristagare bor och har bott genom åren, och om lasse själv får välja och duvorna är friska och mycket mer, så blir det fler segrar, frågan är bara när? var? hur?, så håll koll i prislistorna.

Vinnaren 8/6

Trelleborg 2.

Stolt som en tupp som Sven döpte bilden till, och visst är han stolt och glad över sin seger, här med vinnaren i handen.

Började som nybörjare 2009 och jobbar sakta men säkert med sina duvor, och fick nu sin första etta någonsin i förbundet, Grattis Michael.

Segerduvan Trelleborg 2 07-11-663, ägare 0720 Michael Leuschner, en duva efter Holländsk import från G-S Verkerk, både på moderns och faderns sida.

Så kan det gå om man går med i dommarklubben, där man ständigt diskuterar hur en pristagare bör vara.

Så här bor Michaels duvor just nu, slaget förfinas ständigt för att passa hans duvhållning och flygsystem, men helt klart är att duvorna trivs.

Vinnaren 1/6 Svalöv 1.

Ett namn många av oss känner igen, 9602 Benny Lyckevall, fick sin första seger för i år med en duktig duva som han här visar för Sven Hägg, som tog bilden.

En duvgubbe med många år i slaget som gjort att han är ett återkommande namn i prislistorna, aktiv som duvdommare och vet hur en duva skall "se ut" men även vilka som blir duktiga flygare.

Här har vi segerduvan på Svalöv 1. en hona som på faderns sida ligger på Holländska importer.

På moderns sida är mamman S-96-03-367. Denna duva var under sin storhetstid, distriktets bästa duva 3 år i rad.

Så här ser Bennys slag ut, egenhändigt byggt och ett toppen slag där duvorna verkar trivas göra bra, med tanke på alla championat och andra priser han flygit hem härifrån.

Vinnaren 1/6 Svalöv 2.

 

Så gjorde han det en Tredje gång, Kjell Höckert vann Svalöv 2 flygningen den 1/6, duvan är samma som tog segern på Torup, S-05-11-103, och härstammar från hans Bolleduvor (se Torup nedan).

En fin och rejäl duva som visat Kjell "att flyga det kan jag"

Vinnaren 25/5 Laholm1 (Laholm 2 längre ner) 

0514 Kjell Höckert, låter det bekant?, jajjamen han tog en av sträcksegrarna i helgens Laholm 1 Flygning, här poserandes med vinnarduvan.

Vinnare Laholm 1 25/5, ägare Kjell Höckert, se avstamningen här intill.

Sven Hägg fick åter ta sig en sväng till Varberg för att där träffa helgens vinnare, Kjell Höckert, denna gång var det en duva med duvor från Kjells avstammning på faderns sida med Jan Arden och Bolle, och med Gaby Vandabeelee från Bernt Nilsen i Korsör Danmark på moderns sida.

När Gaby Vandenabeelee hade en upphörsauktion på Jylland för några år sedan, så förvärvades denna avelsduva, det är en trekvartare och född 93, som i aveln bidragit med helgens vinnare.

Här sitter kanske nästa helgs vinnare? Grattis Kjell.

Här ser vi färglada Tense med Vinnaren Laholm 2.

Laholm 2 25/5.

För dom som känner Tense, så var vinsten inte helt otippad, en "yngre" duvgubbe med många fina duvor och många vinnare, men i helgen var det denna duva som tog hem guldmedaljen till 0717 Tense Hedarp, med duvor från Mc-Hansen De-Klack- Van Loon på faderns sida och en hona även den från MC- Hansen (Danmark) Delbar- Jansen.

En vinnare av 691st tävlande duvor från Laholm 2, helgen 25/5. Tense är glad.

Och här ifrån flyger, avlar Tense sina champions.

Här ser vi 0514 Kjell Höckert (han knep topp tre placeringarna), med sin vinnarduva på VBFs första tävling från Torup 18/5.

Vinnare Torup 18/5

S-05-11-103 1:a Torup 18/5.

Sven Hägg har träffat Kjell efter segern, som kunde visa ett flertal fina duvor som han avlat fram med omsorg och kvalite`, från sina Bolleduvor mfl, detta borgar för framtida segrar. 

Här vilar Kjells duvor upp sig till nästa veckas tävlingar.

 

 

 

 

 

Bilder och material

Sven Hägg