Vad händer och när?.

Lite om allt möjligt.


100318.

Nu är vi på gång, vi skall hållas en del möten där vi beslutar om hur vi skall ha det under säsongen, så det blir till att återkomma när dessa är över.

Mölndalsklubben ordnar även i år en fin fin auktion på duvor från känt slag i Danmark, så möjlighet till fynd för avel mm finns garanterat, tilltugg och föredrag, mer info kommer.
260218.

Flygplan, transporter, flygledare, championat, data och mycket mer, börjar så sakteliga ta form , sen kan vi planera våran säsong som vi vill ha den, kanske pröva något nytt i flygningarna, eller kanske ändra lite i slagrutinerna, finns säkert en hel del att tänka på inför årets flygningar.

Vi vet nu att det blir en Auktion likt den från förra året som Mölndalsklubben ordnat, mer info kommer snart.

Spågubbar har förutspått en fin sommar, hoppas detta gäller flygvädret för våra duvor också.080218.

Nu börjar det hända saker.....återkommer!..


081217.

Vårat Vaccin har kommit och finns att hämta på Årsmötet 9/12, hämtas klubbvis och skall förvaras kallt.

00-Tävling blir det även i år, för dom som vill vara med blir det auktion på kuvert med andelsantal, tävlingen blir på näst sista ungtävlingen med sista som reserv.

031217.

Första Advent!, vinteraveln är i gång för de som har sådan, just nu i Västra Götaland, sol och någon plusgrad, härligt.

Den 9/12 avhåller VBF sitt Årsmöte i Folkets Hus i Mölndal, sedvanlig dagordning med olika val till de poster som är aktuella (se bilaga), även auktion på insatstävlingens andelar, vår 00-tävling blir det före prisutdelningen till våra olika mästare och tävlings vinnare under 2017, hoppas att det blir fullt.

290917.

Säsongen är slut för i år och Mästerskapsresultaten håller på att framställas för publicering här på hemsidan inom kort.

VBF skall hålla ett medlemsmöte den 14 Oktober i Folkets Hus i Mölndal för alla medlemmar, ett ypperligt tillfälle att säga sin åsikt eller bara komma för att "tjöta" lite, har du en fråga, önskan, förslag, eller annat du vill dela med dig av, gör din röst hörd.

Detta görs för att lyssna av våra tankar kring vår sport, och framtid.

Kassel, Kassel, Kassel.

030917.

Det blev en rysare även på våra sista tävlingar denna säsongen Ungar och Höst från Kalmar, saknas många.

Nu skall säsongen summeras och nya riktningar tas ut inför nästa tävlings säsong, du som enskild medlem, fundera hur du skulle vilja ha det och förmedla detta till din klubbrepresentant så finns dom med till klubbmötena som sen skall vidare till förbundsträffarna för diskussioner och beslut.11-08-17.

I dag är det sommar väder, sol, lagom vind, inget regn, perfekt flygväder för våra duvor, men dom tävlar först i morgon, vi får hoppas att det håller i sig någorlunda.

säsongen börjar gå mot en höjdpunkt, nämligen vår 00-tävling med Ungarna den26/8 för dom som inhandlat auktionskuvert på årsmötesauktionen, en lista kommer att publiceras på vilka och hur många andelar var och en har att tävla med.

Vi syns om ett tag.


23-07-17.

Nu närmar sig slutet på en tuff och många gånger jobbig säsong med våra gamla duvor, vi får hoppas att nästkommande tävlingar med Ungarna går bättre.

Glöm inte att lämna in Vaccinations intyg vid första Ungduve insättningen tillsammans med Anmälnings lappen för Ungarna 2017.

Vi skall flyga från syd- sydost med ungarna och många tror det blir bättre, vi får verkligen hoppas att detta går bra med fina resultat på kommande Champions.

Träna, Träna, Träna, resultat, kanske de ja!.


06-07-17.

Som Raskens Ida sa i filmen Utvandrarna, "Det blir aldrig som man tänkt sig".

Duvgubbar med STORA Åsikter, Duvgubbar med BESTÄMDA Åsikter, Duvgubbar med ......., alla varianter finns och tyvärr nästan omöjligt att få alla nöjda, i alla fall samtidigt, men att VBF styrelse försöker har alltid varit ett mål, flygplaner, hot, tråkningar, saknade duvor, önskningar vilken härlig sport vi håller på med, så kändes det i helgens tävlingar från Falköping, nästan allt hemma för många, då kändes det gött, men som Benny sa, Var fanns all rovfågel, mobilmaster, transporter, uppsläppare då!??.(reds anm, vet han inte att det är semestertider).


30-05-2017.

Som rubriken lyder "just nu", Det regnar just nu, lite bortskämda med det fina sommarvädret sista tider gör änna att det blir lite rått och kallt, men vadå! efter regn kommer......, så vi satsar på gött väder till lördagens tävlingar från Skövde.

Falköping blev lite svajigt, en del duvor blev sena, och några saknas, men ganska okej ändå, nu börjar avstånden komma så det gäller att välja rätt duvor på tävlingarna, så de som skall till Borlänge och Sveg får sitt före.

22-05-2017.

Då var första tävlingen klar, verkar gått kanonbra för alla, bra flygtider och nästan alla hemma, fint väder med lite vändande vindar, men överlag, Bra flygning.

Nu laddar vi om för en ny helg, de dataringar som krånglar byter vi ut, justerar både duvor och kön i programmen och justeringar i klubbdatorerna, sen är det de som gäller för resterande tävlingar i år,

Det gäller att vi vattnar våra duvor som väntar i korgarna på transporten, då får dom en bra start nu när vi fått lite värme.


10-05-2017.

Träning, träning, träning, vi behöver göra det inför större idrotts tävlingar, så varför skulle duvorna inte behöva det?, visst gör dom det, om dom skall ha en ärlig chans mot sig själva och naturligt vis i konkurrensen med övriga duvor, så gäller det att vara i god form, bra omvårdnad med rätt mat, tillbehör, träning, mm, så blir resultatet därefter.

Allt inför årets säsong verkar nu vara klart och många ser verkligen fram emot att få tävla, när nu även vädret blir bättre är det även duvorna som känner av det, vi håller tummarna för bra förutsättningar till den 20 maj. 


02-05-2017.

SOLEN och VÄRMEN har kommit, sitter nog färdiga ungar i dom flesta slag nu, men än är det inte försent med fler till ungflygningarna i år.

Mång av oss deltager på One loft race runt om i Europa och även dit är nu ungarna insatta eller på väg, vi är med andra ord på G.

Mölndalsklubbens ungdjursauktion avhölls i helgen, och från flera som var där, ett mycket omtyckt och lyckat evenemang, vi får hoppas på en repris.

Vårat datasystem håller på att startas upp i denna veckan, sen skall medlemmen själv (eller med hjälp) könsbestämma ungar förra årets ungar, sen kör vi.14-04-2017.

Solen skiner men vinden är kall, det är nu vår.

Ungarna växer så det knakar och tävlingsduvorna börjar ana vad som komma skall, träningsrundorna blir allt längre och viljan större för varje dag, tiden går fort och med endast ca 4veckor till säsongs start så gäller det att ta hand om sina Champions på bästa sätt, kanske lite extra gott foder med ett skönt bad i solen, allt för att dom skall må bra, eller?.

Ungduveauktionen kommer närmare, många väntar spänt, välkommen.

För dom som skall deltaga på årets Dapirace (MVL) i Danmark, kommer det att finnas inleverans med transporten den 25/4 från Göteborg av Dapirace.

31-03-2017.

Ljusare tider, Avel, Klubbarbe, förbundsarbe, Slaget, Duvorna, Ja allt behöver sin egna uppmärksamhet för att bli bra, så det gäller att ligga i, då känns det lite extra kul med nått riktigt kul, som Mölndalsklubbens "lilla" Auktion den 29/4, som dom flyttat till bättre lokaler, då det beräknas komma en del folk och behövs både toaletter och kök som nu blev tillgodosedda, ny plats blir På gamla Fässbergsgymnasiet bakom Aktivitetens hus i Mölndal Frejagatan 5.

29-03-2017.

Ringlistan 2017, informationen om vilka skickas som vanligt till Sven-Erik Jonasson i klubb 96 senast 31/3.

Hemsidan börjar så sakteliga vakna till liv, datalagringen har fått ny plats och verkar att fungera, flera länkar med information kommer att läggas om närmaste tiden, ha tålamod.

Klubbarna skall nu ha sina möten där det skall beslutas hur man vill flyga, och vilka som tävlar, till nästa Förbundsmöte, och styrelsen jobbar på för att få till en bra tävlings säsong 2017 för oss alla.

Data ansvariga i klubben skall också vara med till nästa möte, som senare kommer att få info om hur säsongen skall bli med det som rör Datan och klubbkörning.


27-03-2017

Det jobbas för fullt med att hitta bättre lösningar för informationen för hemsidan.

En sällsynt auktion här i Sverige blir den Ungduveauktion som Mölndalsklubben ordnar den 29/4, med 2017 års ungar från Bo Eriksson i Danmark, borde locka den mest hemkäraste duvgubben att åka till, kanske inte nödvändigtvis för att göra ett Auktionskap utan för lite duvsnack över en kopp kaffe.


19-02-2017.

Det var i alla fall mer folk än i kyrkan!.

Trivsel lördagen som anordnats av Mölndalsklubben startade med ankomst mingel över en kopp kaffe eller korv för dom som ville, två duvor fanns live för beskådning och resterande skänkta blev i form av ungar nu till säsongen, det blev fina priser för klubbkassan, tack till nya ägarna från klubben.

Besökare från våra medlemmar i Skaraborg var uppskattat av klubben.

Vi andra som var där tackar klubben för ett trevligt inslag i denna lågsäsongstid. 


12-02-2017.

Nu på Lördag 18/2 kl13:00, ordnar Mölndalsklubben en Trivseldag med lite olika aktiviteter (se egen rubrik).

Dom kommer även försöka genomföra en större auktion på mkt fina Ungar från Danskt toppslag senare i April Maj beroende på fågelinfluensan, bra initiativ.


01-02-2017.

Det blir som vi vill!.

Demokrati!, lyssna, förstå, förståelse, önskan, tradition, detta är ord som används mycket i vårat samhälle i dessa dagar, men det är så vi vill ha det, annars ändrar vi och gör som vi vill.

?, det är så vi lever här och nu, idag, vill vi få en förändring jobbar vi för det inom det område det gäller, så har vi alltid gjort, i en så demokratisk anda som möjligt och till gagn för så många som möjligt, med dom regler vi valt att följa för att få till denna vilja vilken den än må vara.

Men att jobba på flera fronter med olika agendor har aldrig gått och leder inte till demokratisk ordning, varken i samhället eller föreningslivet.

Vi håller på med en sport som är viktig för oss som utövare, och tar det på stort allvar, men vi blir färre och färre för varje år och ingen gruppering eller förbund blir fler, utan färre, enskilda medlemmar ropar högt på annat, vadå! håll era klubbmöten, vidarebefordra era medlemmars synpunkter och önskningar till nästa beslutsnivå, utan rätt information blir kanske besluten fel, gör din röst hörd.

Sitter du som förtroendevald?, har du förklarat tillbaka till medlemmen om varför beslutet blev som det blev?, många beslut har en grund i om det är rimligt eller möjligt med de ramar som valts tidigare och nu kanske glömts bort, men inte går att bortse från, eller räcker ekonomin inte till?, jobbar man på rätt saker?, skall man ta bort något? eller göra om.

Utan rätt informationsvägar blir det fel, gör din röst hörd så har i alla fall du sagt din.

Vi skall jobba för ett bra medlemskap för utövare inom vår sport, Brevduvor.


25-01-2017.

Säsongen 2017 har börjat!, Första styrelsemötet har hållits med fina diskussioner och beslutsunderlag, ringarna och vaccinet har kommit.

Nu till helgen har SBF sitt årsmöte ner i Skåne, en del VBF are skall dit och uppmärksamma deras 100års jubileum, blir säker bra.

klubbarna i Västsverige skall snart hålla sina första klubbmöten, så kolla när just din klubb har sitt, så kan du tala om hur DU vill har det.

Mölndals Trivseldag 18/2 står sen som närmaste aktivitet och senare i april en lovande Auktion från en mycket duktig Dansk toppflygare, klubben kommer med mer information lite senare.


08-01-2017

Trevligt! Mölndalsklubben ordnar en Trivsel Lördag den 18/2, låter både spännande och trevligt, träffas över en kopp eller korv och som Sven Hägg brukar säga "tjöta lite", kanske nytt duvinköp på auktionen!?, hursomhelst vi syns då.

Vintern har nu kommit som den borde vara, både kall och snö, kanske inte långvarigt, men den behövs, både teorierna om att bakterier  och parasiter dör blir nu tillgodosedda.

Ringarna har kommit och skall nu finnas hos klubbansvariga, bra för dom som har vinteravel igång.

Styrelsemöten, Klubbmöten, och Årsmöten blir det nu många i Januari, så då har vi börjat arbetet med säsong 2017.


30-12-2016.

Det blir ingen Duvutställning i år, (Jordbruksverket bestämmer) tråkigt, men sådan är verkligheten, Mölndalsklubben kommer att ordna en Aktivitetsdag lite längre fram, så håll koll.

Vädret påminner om vårväder, förutom korta dagar med ljus, men det blir ju bara längre och längre dagar just nu, så ljusare blir det, vinteraveln är igång för dom som gör det, och ringarna är på gång efter nyår.

   

26-12-2016.

En storm härjar just nu över stora delar i Sverige och duvorna våra sitter förhoppningsvis trygga i sina slag och duvägarna har det bra inomhus i efterdyningarna av Julen, som går mot slutfasen för många som återgår till att jobba i morgon tisdag.

Men julklappar kan komma sent också, som tex att Mölndalsklubben skall ordna en Duvutställning även i år, se under egen flik, så något att se fram emot.

Årets första Styrelsemöte är inbokat i slutet av Januari, då börjar arbetet med säsongen 2017, kul kul.

Sist men inte att glömma så har SBF sitt årsmöte den 28/1, mer info kommer.


04-12-16.    

Vintervädret pendlar +-, våra duvor börjar nu fälla klart men det gäller att dom får rätt omvårdnad så fjädern blir både fin och lämplig till nästa års flygningar.

Årsmötet den 10 December i folkets hus Mölndal hoppas vi att du närvarar på, ett fint tillfälle att träffas på och samtidigt göra sin röst hörd.

Listan med våra Mästerskaps vinnare ligger nu klar för beundran.


27-11-16.

Då har vi börjat på nästa års flygsäsong, möten, möten, och möten, beslut, beslut, röstning, röstning, och åter röstning, ungefär så tjatigt blev årets beslutsordning för hur vi skall flyga 2017, om det blev mer rätt så här vet väll ingen, men att alla fick fram sitt förslag oavsett hur och när det framställdes blev i alla fall tillgodosett, Nu siktar vi framåt och närmast blir det årsmöte På Mölndals Folkets Hus den 10/12, klart är också att vi flyger från Norr nästa år, och det till ett jäkligt bra pris, mer kommer.

Mölndals klubben årliga utställning är i farosonen för att kunna genomföras då det just nu råder utegångs förbud för våra duvor, alla duvor skall hållas inomhus.

Dom planerar för att den skall genomföras, så får dom se hur det blir i slutskedet med tillstånd mm.